Veelgestelde vragen over uw energiecontract na een overlijden

Mijn vader is recent overleden. Hoe beëindig ik als erfgenaam zijn energiecontract?

Na een overlijden is het, net als bij een verhuis, nodig om een energieovernamedocument (of energieovernamedocument - Produtie-installatie hernieuwbare energie) op te maken.

Stel dat uw vader recent is overleden, en u als erfgenaam zijn energiecontract wil beëindigen.

Dan volgt u best volgende stappen:

  1. Meld het overlijden aan de energieleverancier van uw vader, en geef de meterstanden voor aardgas en elektriciteit door. Daarvoor gebruikt u het energieovernamedocument (of energieovernamedocument - Produtie-installatie hernieuwbare energie), zodat de leverancier een slotfactuur kan opmaken.
  2. Net als bij een verhuis vult u twee energieovernamedocumenten (of energieovernamedocument - Produtie-installatie hernieuwbare energie) in:
    • als uw vader een woning huurde, vult u een energieovernamedocument in en vult de verhuurder of de nieuwe huurder een energieovernamedocument in
    • als uw vader een eigen woning had, en die nog niet onmiddellijk verkocht of verhuurd wordt, dan vult u zelf de twee energieovernamedocumenten in. Eén voor de klant die overleden is (uw vader) en één voor de overnemer (u).
  3. Als de woning van uw overleden vader nog even zal leegstaan voor er een nieuwe bewoner in trekt, kan u best een leegstandscontract afsluiten. U kan dat doen bij uw eigen leverancier, of u kan uiteraard ook een contract afsluiten met een nieuwe leverancier. Met een leegstandscontract zal u (tijdelijk) lagere voorschotten betalen.