Mogelijkheden digitale meter

Mogelijkheden digitale meter

De digitale energiemeter biedt verschillende mogelijkheden en voordelen 
 

 • Automatische meteropname 

De  digitale meter  stuurt uw meterstanden automatisch door naar  Fluvius Fluvius bezorgt op zijn beurt de nodige gegevens aan uw energieleverancier. Er hoeft dus niemand meer langs te komen voor een meteropname.  
 

 • Beter beheer van uw energiefactuur en actievere deelname aan de energiemarkt 

De digitale meter geeft u een beter inzicht in uw energieverbruik. Via het online energieportaal van Fluvius en allerlei toepassingen die u kan aansluiten op de gebruikerspoort van de meter kan u uw verbruik makkelijker en frequent opvolgenwww.fluvius.be/verbruikshistoriek. Zo helpt de digitale meter u om uw energiefactuur onder controle te houden.    
 

De digitale meter is een belangrijke partner in het energiesysteem van de toekomst met meer hernieuwbare energie en meer energie die u zélf produceertOp de gebruikerspoort van de digitale meter kunnen prosumenten toepassingen aansluiten om hun  zelfverbruik  in detail op te volgenSommige toepassingen maken het mogelijk om het verbruik actief te sturen in functie van de eigen productie. In de toekomst zullen deze toepassingen uitgebreid worden zodat u het verbruik ook kan sturen op basis van de actuele energieprijs éuw capaciteitsgebruik kan beheren. Met de digitale meter kan u zo een actievere rol opnemen in de energiemarkt.  
 

Een overzicht van de toepassingen die u kan aansluiten op de digitale meter vindt u op de website www.maakjemeterslim.be. 

Bovenop energiebesparing, zien we 4 pijlers die kunnen lonen voor gezinnen en bedrijven met een digitale elektriciteitsmeter.

4 Pijlers

 1. Hoge pieken vermijden
  Wie spreidt, betaalt minder 
 2. Zelfverbruik
  Verbruik direct als u produceert
 3. Dynamische energieprijzen
  Verbruik op het juiste moment, tegen de beste prijs
 4. Elektriciteit verkopen
  Teruggeleverde elektriciteit vermarkten loont 
 • Geen betwistingen meer over de meterstanden bij een verhuis 

Op basis van de aangegeven datum in het energieovernamedocument kan  Fluvius  de wisselmeterstanden eenduidig vaststellen door automatische uitlezing van de digitale meter  
 

 • Eenvoudiger opvolgen en herladen van het krediet voor klanten met een Prepaid functie

De inschakeling van de Prepaid functie in de digitale meter kan op afstand gebeuren.

Met een Prepaid functie hebt u ook meer mogelijkheden om uw krediet op te volgen en te herladen dan met een klassieke budgetmeter. Zo kan u het Prepaid budget online opladen, maar het kan ook nog altijd met een oplaadkaart via de oplaadpunten.   
 

 • Gebruiksvriendelijk overzicht en beheer van de toegang tot uw gegevens 

De digitale meter heeft ook oog voor uw privacy. Via het online energieportaal van Fluvius kan u op elk moment controleren en mee bepalen wie toegang krijgt tot uw verbruiksgegevens.