VREG is de onafhankelijke autoriteit van de Vlaamse energiemarkt van vandaag en morgen.

We reguleren, controleren, informeren en adviseren.

Zit u nog goed met uw energiecontract?

Zit u nog goed met uw energiecontract?  Doe de V-test®.

U kan nu ook uw lopend energiecontract zien in de resultatenlijst. Zo ziet u in één oogopslag of u nog goed zit met uw energiecontract.

Digiwatte?

Samen met Mediawijs werkten we aan een video om energiecontracten te vergelijken. In deze Digiwatte?-video leg Bart Verbeeck uit hoe je de V-test® gebruikt.


Nieuwe nettarieven 2023

Op 1 januari 2023 verandert de elektriciteitsfactuur voor iedereen in Vlaanderen. U betaalt vanaf dan een deel van de nettarieven met een capaciteitstarief.

Wat verandert er?

De nieuwe nettarieven voor elektriciteit

Wat betekent dat voor u?

Doe een simulatie

Laat uw digitale meter gratis plaatsen vanaf 1/1/2023

Hoe komen de nettarieven tot stand?

De elektriciteitsfactuur bestaat uit 3 grote onderdelen: energiekost, nettarieven en een aantal heffingen. Wat zijn die nettarieven? Waarom betaal je die? En waarom zijn die elk jaar anders? Hierop geven we een antwoord.

Cijfers en statistieken over de energiemarkt

Hoe evolueren de energieprijzen? Hoeveel procent van de geleverde energie komt uit hernieuwbare bronnen? Hoeveel gezinnen en bedrijven wisselen van leverancier? 

Blog artikelen

13 feb 2023
Vanaf 1 januari 2023 worden de nettarieven voor elektriciteit - de vergoeding die je betaalt voor het elektriciteitsnet - op een andere manier berekend. Over die nieuwe nettarieven bestaan heel wat veronderstellingen. Maar kloppen die ook? We nemen ze onder de loep.
20 jan 2023
Vanaf 2023 hangen de nettarieven op je elektriciteitsfactuur niet alleen af van de hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt, ook van hoeveel elektriciteit je tegelijk verbruikt. Daarom kan het nuttig zijn om te weten wanneer jouw elektrische toestellen samen veel energie verbruiken.  We vroegen aan 3 gezinnen om hun elektriciteitsverbruik en hun pieken thuis 1 week lang op te volgen via mijn.fluvius.be. Dit is het verhaal van Pieter en Karolien.
20 jan 2023
Vanaf 2023 hangen de nettarieven op je elektriciteitsfactuur niet alleen af van de hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt, ook van hoeveel elektriciteit je tegelijk verbruikt. Daarom kan het nuttig zijn om te weten wanneer jouw elektrische toestellen samen veel energie verbruiken.  We vroegen aan 3 gezinnen om hun elektriciteitsverbruik en hun pieken thuis 1 week lang op te volgen via mijn.fluvius.be. Dit is het verhaal van Ruth en Kim.