VREG is de onafhankelijke autoriteit van de Vlaamse energiemarkt van vandaag en morgen.

We reguleren, controleren, informeren en adviseren.

Capaciteitstarief

In 2022 voeren we een capaciteitstarief in. Vanaf dan worden een deel van de distributienettarieven voor elektriciteit aangerekend op basis van uw piekvermogen en niet langer op basis van de hoeveelheid elektriciteit die u van het net afneemt.

Meer weten over het Arrest van het Grondwettelijk Hof dat de toepassing van de terugdraaiende teller vernietigt bij prosumenten met een digitale meter ? Lees onze veelgestelde vragen en de veelgestelde vragen van VEKA .

Meer informatie over uw afrekeningsfactuur naar aanleiding van de publicatie van het Arrest op 1 maart vindt u in deze specifieke veelgestelde vraag.  

V-TEST®

Op zoek naar het meest voordelige energiecontract?

Vergelijk de prijzen van de energieleveranciers

SERVICECHECK

Benieuwd naar de dienstverlening van uw energieleverancier?

Check de service die u bij uw energiecontract krijgt

VERHUISPLANNER

Verhuizen naar een nieuwe woning?

Zet uw energiecontract over in een paar stappen

GROENCHECK

Zeker zijn van groene energie?

Controleer hoe groen uw energiecontract is

HERKOMSTVERGELIJKER

Weten waar uw elektriciteit vandaan komt?

Ga na welke energiebronnen uw stroom opwekken

Wie doet wat op de energiemarkt?

Voor uw verwarming werkt, uw wasmachine draait of uw lampen branden, heeft de energie die u verbruikt al een hele weg afgelegd. Tussen productie en consumptie van aardgas en elektriciteit zitten nog verschillende onmisbare schakels in de ketting.

Over VREG

Wij zijn de onafhankelijke autoriteit van de Vlaamse energiemarkt van vandaag en morgen. We reguleren, controleren, informeren en adviseren. 

Werken bij VREG

Werk mee aan een betere energiemarkt in Vlaanderen!

De energiesector innoveert en evolueert voortdurend. Om deze uitdagingen aan te gaan zijn we nu en dan op zoek naar enthousiast talent. Word jij onze nieuwe collega?

Pers

Naast persberichten bieden we materiaal aan via communicatiecampagnes (advertenties, banners, folders, ...). We hebben kant-en-klare artikels, maar u kan zelf ook een energiedossier samenstellen met behulp van verschillende elementen.