Jobs

De energiemarkt van morgen ziet er helemaal anders uit dan die van vandaag.  

De energietransitie zet de energiemarkt in beweging: we zetten in op hernieuwbare energie en plaatsen zonnepanelen en windmolens. Energie produceren gebeurt meer en meer lokaal: op ons dak of in onze tuin. We verbruiken ook slimmer. Verwarmen doen we ook vaker met energiezuinige technologieën.  En onze auto’s laden we met zonne-energie. Door die elektrificatie evolueren we naar een duurzaam energiesysteem. We produceren niet alleen lokaal, maar ook verbruiken en opslaan doen we lokaal.  

Nieuwe energiebronnen, -diensten en -spelers duiken overal op. Iedereen krijgt een actieve rol in de energiemarkt. En dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee voor de hele energiemarkt. Zin om daaraan mee te werken? 

Wij zoeken ingenieurs, adviseurs en juristen

Ingenieurs energienetten en -markten

De energietransitie biedt beheerders van de elektriciteitsnetten, leveranciers en andere marktspelers heel wat uitdagingen en opportuniteiten. Als ingenieur energienetten en -markten zorg je samen met je collega’s dat die transitie vlot kan verlopen

Je kijkt toe dat de energiemarkt goed kan blijven werken en de netten onder de toenemende elektrificatie betrouwbaar blijven. Netbeheerders ontwikkelen nieuwe systemen om energiedelen (bijvoorbeeld met de buren) mogelijk te maken, om overbelasting in hun netten te vermijden,... Jij zorgt ervoor dat alles in goede banen loopt en bepaalt mee de spelregels.

Adviseurs markttoezicht

Als adviseur markttoezicht hou je toezicht op de energieleveranciers. Je voert onderzoeken uit, je maakt analyses en rapporten. Je behandelt aanvragen van leveringsvergunningen en volgt de financiële situatie van de leveranciers op.  

Je kijkt toe of de energieleveranciers zich aan de regelgeving houden. Je volgt ook de marktprocessen op de energiemarkt op.  

De energiemarkt is voortdurend in beweging. Die evoluties volg je nauwgezet mee op. Je houdt de vinger aan de pols, merkt nieuwe ontwikkelingen op en bouwt je expertise verder uit. 

Adviseurs nettarieven

Als adviseur nettarieven bepaal je samen met je team mee de Vlaamse distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas voor vandaag en de toekomst.  

Je controleert de tarieven die de netbeheerders willen aanrekenen en ziet toe op de kosten die ze maken. Je gaat na of ze onze tariefbeslissingen naleven.  

Je adviseert over de tariefregulering en werkt mee aan het tarifair kader voor de toekomst. 

Juristen

Als jurist zorg je samen met je collega's dat de energietransitie vlot kan verlopen op juridisch vlak. 

Je analyseert en adviseert over de nieuwe energiewetgeving, intern maar ook aan de politiek. 

Je ontwerpt en interpreteert regels over het beheer van energie-infrastructuur en de marktwerking op de energiemarkten. 

Je maakt beslissingen op in lijn met die energiewetgeving en technische reglementen.

Wie zijn wij? 

Wij zijn de VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. We zijn onafhankelijk  en zorgen voor de goede werking van de Vlaamse energiemarkt. We reguleren, controleren, informeren en adviseren. Ons doel? We zorgen voor een toekomstbestendig, efficiënt, betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam energiesysteem in Vlaanderen. 

Lees meer

Wat mag je verwachten? 

 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur met een marktconforme verloning.  
   
 • Je werkt in een klein, gemotiveerd en zelfsturend team. Dat zorgt voor veel afwisseling, autonomie en verantwoordelijkheid.  
   
 • Je werkt mee aan verschillende projecten en je neemt mee de beslissingen. Je hebt een onmisbare rol in onze organisatie. 
   
 • Je maakt deel uit van een kleine organisatie (+/- 40-tal personen). Jouw werk heeft dus een grote impact binnen en buiten onze organisatie. 
   
 • Je kan je werk flexibel inplannen, thuis of op kantoor. Met de plaats- en tijdsonafhankelijke werkregeling, kies jij wanneer en waar je werkt. Je houdt daarbij natuurlijk rekening met je collega’s. Je krijgt ook een thuiswerk- en internetvergoeding. 
   
 • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Je kan opleidingen volgen die je verder doen groeien. 
   
 • Je komt terecht in een organisatie die aan je welzijn denkt. Met de aantrekkelijke vakantieregeling laad je je batterijen regelmatig op. En de uitgebreide hospitalisatie- en groepsverzekering ontzorgt je wanneer je dat nodig hebt. Tijdens onze teambuildingactiviteiten leer je je collega’s op een andere manier kennen. 
   
 • En verder? Je kan gratis met het openbaar vervoer naar het werk. Je krijgt maaltijdcheques en een mobiele telefoon.

Bekijk ons filmpje en ontdek waarom werken bij de VREG zo boeiend en uitdagend is.