Jobs

Beheerder Marktdata (m/v/x)

Werk mee aan een betere energiemarkt in Vlaanderen! De energiesector innoveert en evolueert voortdurend. Om deze uitdagingen aan te gaan zijn we op zoek naar enthousiast talent. Word jij onze nieuwe collega?

Als VREG ontvangen we met vaste regelmaat heel wat rapporteringen van de Vlaamse energieleveranciers en netbeheerders. Als Beheerder Marktdata sta jij in voor het verzamelen en vervolledigen hiervan. Je zorgt voor de nodige controles en logische checks en doet eventueel de nodige correcties, in samenspraak met de marktpartijen. Nadat je in een eerste verwerking de data tot overzichtelijke rapporten en/of statistieken hebt samengevoegd, deel je deze gegevens met interne en externe klanten. Je bent voor beiden het eerste aanspreekpunt voor alle vragen die hiermee te maken hebben.

De rapporteringen waaraan je werkt gaan over allerlei onderwerpen: groene stroom , sociale statistieken, aantal switches, enquêteresultaten …. Hierdoor vormt je werk de basis voor onder meer ons Marktrapport, de maandelijkse marktstatistieken, de Groencheck, en zoveel meer. Je levert dus elke dag een belangrijke bijdrage aan de monitoring van de Vlaamse elektriciteits- en gasmarkt.

Daarnaast ben je ook een onmisbare schakel voor ons uithangbord: de V-test®. Maandelijks wordt deze informatietool door gemiddeld 40.000 gezinnen en 3.000 bedrijven gebruikt op zoek naar het meest voordelige energiecontract. Ook de controle van de gegevens voor deze prijsvergelijkingstool valt onder jouw verantwoordelijkheid. Je gaat vervolgens met de cijfers uit de V-test® aan de slag om de prijsevoluties in Vlaanderen op te volgen.

Ten slotte ben je het eerstelijns contactpunt voor elektriciteits-, aardgas- en binnenkort ook warmteleveranciers, voor netbeheerders, producenten van groene stroom en WKK en handelaars in garanties van oorsprong.

Wat wij vragen

  • Je ben in het bezit van een bachelor diploma.
  • Het schrikt je niet af om je op korte termijn in te werken in de procedures en systemen die nodig zijn voor het uitoefenen van je job.
  • Je werkt graag en nauwgezet met cijfers en hebt een grondige kennis van Excel.
  • Je bent praktisch, pragmatisch en durft verantwoordelijkheid nemen.
  • Je bent proactief, zowel in het plannen van taken als in het delen van informatie. Jij bent immers diegene die het overzicht heeft over welke data er wanneer nodig is voor wie – een goede planning en duidelijk communicatie naar je collega’s is dus cruciaal.
  • Je kan zelfstandig werken, maar maakt ook graag deel uit van een team. Je werkt nauw samen met vijf collega’s. Samen vormen jullie het team dat instaat voor alle online toepassingen van de VREG en de daarbij horende data en rapporteringen.
  • Je bent vertrouwd met de meest courante IT-toepassingen van MS Office.
  • Je kan je mondeling en schriftelijk uitdrukken in het Engels.

Ben jij de persoon die hierboven beschreven staat? Wil je jouw energie stoppen in energie en zie jij jezelf werken in een sector die nooit stilstaat? Solliciteer dan snel. Meer inlichtingen over de functie-inhoud kan je opvragen bij ruben.verboven@vreg.be.

Wat wij bieden

Een job met maatschappelijk belang! Je gaat zo snel mogelijk van start in een spannende sector bij een boeiende en groeiende organisatie op wandelafstand van het station Brussel-Noord.

Je kan elke dag verder bouwen aan je skills, krijgt de nodige opleidingen en de mogelijkheid om flexibel te werken. Je krijgt verantwoordelijkheid, staat in nauw contact met interne en externe klanten en neemt mee beslissingen. Je werkt in een klein gemotiveerd en zelfsturend team. Je bent een belangrijk onderdeel van de organisatie en bent onmisbaar in meerdere domeinen, afwisseling troef dus.

Wij bieden een voltijds bediendecontract van bepaalde duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging.

Je krijgt verder een marktconform salaris tussen de 2.372 en 3.133 euro bruto per maand afhankelijk van je ervaring, een aantrekkelijke vakantieregeling, gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, maaltijdcheques, een hospitalisatie­verzekering en groepsverzekering.

Onze medewerkers zetten zich elke dag in om burgers wegwijs te maken op de energiemarkt in Vlaanderen. Er zijn uiteenlopende takenpakketten: economische, technische, juridische en administratieve functies. Wij kijken naar uw kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of functiebeperking.
Bekijk en beluister ons filmpje en ontdek zelf waarom werken bij de VREG zo boeiend en uitdagend is.