Zonnepanelen en de energietransitie

Groener, slimmer en zuiniger energie gebruiken. Samen bouwen we aan een duurzame en koolstofarme toekomst. Die energietransitie is volop bezig: we zetten in op hernieuwbare energie en plaatsen zonnepanelen en windmolens. Energie produceren gebeurt meer en meer lokaal: op ons dak of in onze tuin. Verwarmen doen we vaker met energiezuinige technologieën. En onze auto’s? Die kunnen we laden met zonne-energie. We produceren niet alleen lokaal, maar ook verbruiken en opslaan doen we lokaal. Iedereen krijgt een actieve rol in de energiemarkt. Benieuwd wat u kan doen?

Een digitale meter bij u

Ontdek de voordelen en ga ermee aan de slag.

Energie delen of verkopen

U produceert energie. Hoe kan u die energie delen of verkopen?

Een energiegemeenschap oprichten

Welke soorten energiegemeenschappen zijn er? En aan welke voorwaarden moet u voldoen om een energiegemeenschap op te richten? 

Aansluiten op een warmte-/koudenet

Aansluiten op een systeem dat warmte of koeling verdeelt aan meerdere afnemers in uw straat, wijk of stad?

Wij zijn één van de partners van de campagne ‘Mee met de stroom’. Die campagne van de Vlaamse overheid wil iedereen stimuleren om zijn steentje bij te dragen aan de energietransitie

Meer informatie over de energietransitie, de initiatieven van de overheid en tips om zelf zuiniger, slimmer en groener energie te gebruiken, vindt u op de website: www.meemetdestroom.be.