Nieuwe nettarieven

Wat betekent dit voor mij?

Doe zelf een simulatie

Of bekijk onze voorbeelden

Waarom nieuwe nettarieven?

Lees meer

Wat verandert er aan uw factuur?

Lees meer

Capaciteitstarief: van kwartiervermogen tot gemiddelde maandpiek

Filmpje

Kwartiervermogens en maandpieken digitale meter via mijn.fluvius.be

Filmpje

Vergelijk uw gemiddelde maandpiek met andere Vlamingen

Lees meer

10 misvattingen over de nieuwe nettarieven weerlegd

Lees meer

Reactie op artikel De Standaard van 27/08/2021

Lees meer

Studie UGent impact capaciteitstarief

Lees meer

 

4 tips om te besparen met een digitale meter

 1. Meten = weten
  Het ene gezin is het andere niet. Krijg inzicht in uw verbruik (kWh) en ontdek uw piekvermogen (kW) via de gratis online toepassing van  Fluvius mijn.fluvius.be. Eerst even registreren en daarna kan u ermee aan de slag.
   

 2. Wie spreidt, betaalt minder
  Besparen op uw elektriciteitsfactuur? Dat kan als u uw verbruik spreidt. Haalt u uw kwartierverbruiken uit Mijn Fluvius? Dan kan u afleiden welke toestellen het meest bijdragen tot uw hoogste piek. Dat zijn in eerste instantie toestellen die over een lange tijd een hoog vermogen vragen, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp of elektrische laadpaal. Kiest u ervoor om het gebruik van die toestellen te spreiden? Dan kan u besparen.

  U hoeft in ieder geval niet aan comfort in te binden of uw dagschema om te gooien. De meeste huishoudelijke toestellen kan u samen aanzetten zoals u dat gewoon bent. Dat zal doorgaans geen grote invloed hebben op uw hoogste piek. Hebt u toestellen waarvan het niet uitmaakt wanneer u ze gebruikt, bijvoorbeeld een wasmachine of een droogkast? Schakel ze dan niet in tijdens uw hoogste piekmoment. Maakt u daar een gewoonte van? Dan kan u mogelijk besparen.

  Meer weten? Bekijk dan het filmpje
   

 3. Zet in op zelfverbruik
  Hebt u zonnepanelen? Dan is uw zelfverbruik verhogen de boodschap. Als u verbruikt wanneer de zon schijnt, dan kunt u uw hoogste piek mogelijk afvlakken. Daarvoor is het belangrijk te weten welke toestellen over een lange tijd een hoog vermogen vragen en zo het meest bijdragen tot uw hoogste piek. 
   

 4. Een slimme aansturing loont
  Kies voor een slimme laadpaal of een slimme aansturing van uw warmtepomp of elektrische warmwaterboiler . Die technologie zal het verbruik slim plannen en aansturen en vermijden dat het samenvalt met uw huishoudelijk verbruik. Zo vlakt u hoge pieken af. Informeer ernaar bij uw installateur.