Energie delen: voorbeeld energiedelen binnen een groep

Soraya, Liliane en Michel wonen in hetzelfde appartementsgebouw, elk in hun eigen appartement. Ze investeren samen in een zonnepaneleninstallatie.

Alle blogartikelen

13 feb 2023
Vanaf 1 januari 2023 worden de nettarieven voor elektriciteit - de vergoeding die je betaalt voor het elektriciteitsnet - op een andere manier berekend. Over die nieuwe nettarieven bestaan heel wat veronderstellingen. Maar kloppen die ook? We nemen ze onder de loep.
20 jan 2023
Vanaf 2023 hangen de nettarieven op je elektriciteitsfactuur niet alleen af van de hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt, ook van hoeveel elektriciteit je tegelijk verbruikt. Daarom kan het nuttig zijn om te weten wanneer jouw elektrische toestellen samen veel energie verbruiken.  We vroegen aan 3 gezinnen om hun elektriciteitsverbruik en hun pieken thuis 1 week lang op te volgen via mijn.fluvius.be. Dit is het verhaal van Pieter en Karolien.
20 jan 2023
Vanaf 2023 hangen de nettarieven op je elektriciteitsfactuur niet alleen af van de hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt, ook van hoeveel elektriciteit je tegelijk verbruikt. Daarom kan het nuttig zijn om te weten wanneer jouw elektrische toestellen samen veel energie verbruiken.  We vroegen aan 3 gezinnen om hun elektriciteitsverbruik en hun pieken thuis 1 week lang op te volgen via mijn.fluvius.be. Dit is het verhaal van Ruth en Kim.
13 jan 2023
Vanaf 2023 hangen de nettarieven op je elektriciteitsfactuur niet alleen af van de hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt, ook van hoeveel elektriciteit je tegelijk verbruikt. Daarom kan het nuttig zijn om te weten wanneer jouw elektrische toestellen samen veel energie verbruiken.  We vroegen aan 3 gezinnen om hun elektriciteitsverbruik en hun pieken thuis 1 week lang op te volgen via mijn.fluvius.be. Dit is het verhaal van Kristoff en Ingrid.
13 dec 2022
Met een digitale energiemeter kun je meer. Dat je je meterstanden niet meer hoeft door te geven en jij je verbruik per kwartier volgt op Mijn Fluvius wist je wellicht al. Maar je digitale meter helpt je ook om het juiste en voordeligste contract te vinden, met wat hulp van onze V-test®.
22 nov 2022
In 2021 onderzocht UGent de impact van de nieuwe nettarieven op verschillende types van eindgebruikers en het effect op de energietransitie. Onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de nieuwe nettarieven winnaars en verliezers hebben, maar dat het capaciteitstarief op langere termijn het elektriciteitsverbruik goedkoper maakt en verdere elektrificatie stimuleert. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap.
22 nov 2022
Tegen 1 juli 2029 vervangt Fluvius bij alle Vlamingen de klassieke elektriciteitsmeter door een digitaal exemplaar – goed voor zo'n 6 miljoen meters. Met zo’n digitale meter volg je je energieverbruik op de voet, heb je een ruimere keuze aan energiecontracten en deel je energie. Profiteer jij al van alle voordelen?