No mailchimp list found with specified name in settings.php
V-test®
Publication date: 27 maart 2023

5 redenen om een persoonlijk profiel aan te maken in de V-test®

Met één klik energiecontracten vergelijken? Dat kan als je een persoonlijk profiel aanmaakt in de V-test®. Dat maakt energiecontracten vergelijken een pak eenvoudiger! Wat zijn de mogelijkheden van een persoonlijk profiel?

 

1. Je ziet in één oogopslag of je lopend contract nog goed zit.

Met een persoonlijk profiel kan je makkelijk je lopend energiecontract vergelijken. Je lopend contract staat dan in de resultatenlijst tussen de andere nieuwe contracten op de markt.

Zo zie je in één oogopslag of je nog goed zit met je lopend contract. En of je er voordeel aan doet door te veranderen.

 

2. Je haalt je verbruik rechtstreeks uit Mijn Fluvius .

Je hoeft niet meer op zoek te gaan naar die eindafrekening. In je persoonlijk profiel leg je de koppeling met Mijn Fluvius. Via de V-test® geef je toestemming om je energiegegevens uit het Fluvius-portaal op te halen. Dat doe je eenmalig.

Nadien kan je wanneer je wil met één klik de V-test® uitvoeren. De V-test® gebruikt dan jouw recentste gegevens om je geschatte jaarkost te berekenen. Zo kan je op basis van je verbruik ook een inschatting maken van wat een goed voorschot zou kunnen zijn.

Wil je een dynamisch energiecontract? De koppeling met Mijn Fluvius maakt het ook makkelijker om de jaarkost van dynamische contracten juister in te schatten.

Heb je een digitale meter en leest Fluvius al minstens één jaar het verbruik per kwartier uit? Na de koppeling met Fluvius neemt de V-test® het verbruik en de kwartierwaarden automatisch over en maakt een schatting van de jaarkost van dynamische contracten. Nog geen jaar kwartierwaarden? Dan kan je die aanvragen met je persoonlijk profiel.

Goed om weten: Je profiel koppelen kan zowel met digitale als met klassieke meter. 

 

3. Je hebt alle informatie over je energiecontracten op één plek.

In je persoonlijk profiel kan je je adres bewaren. Bij je adres sla je de gegevens van je contracten op. Zo heb je alle informatie over je energiecontracten op één plek: datum waarop je het contract afsloot, leverancier, naam van het contract en datum waarop je contract eindigt.

Je kan je contract kiezen uit een lijst. De V-test® heeft een databank van afnamecontracten voor contracten vanaf januari 2021 en groepsaankopen vanaf 1 juni 2022. Ook terugleveringscontracten vanaf 1 januari 2022 kan je vergelijken. 

Heb je je gegevens ingevuld? Dan gebruikt de V-test® die gegevens om je lopend contract te rangschikken in de resultatenlijst.

Wist je dat je in een persoonlijk profiel meerdere adressen kan bewaren? Per adres kan je dan de gegevens van het contract opslaan of de koppeling maken met Mijn Fluvius. Handig als je de V-test® wil doen voor een vriend, je (schoon)ouders of je tweedeverblijf.

 

4. Je moet niet meer zoeken naar je prijsformule om je energiefactuur na te rekenen.

Heb je een variabel contract? En wil je weten volgens welke formule je leverancier je prijs berekent? Voor contracten met intekendatum vanaf 1 maart 2022 vind je ook de tariefkaarten in de V-test®.

Zo hoef je niet meer op zoek te gaan naar je tariefkaart. En heb je informatie over je prijs en/of je prijsformule altijd bij de hand. Bijvoorbeeld om je afrekening na te kijken.

 

5. Je krijgt een melding als het opnieuw tijd is om te vergelijken.

Herinnering ontvangen als het tijd is voor een nieuwe V-test®? Dat kan je instellen in je persoonlijk profiel. Je kiest wanneer je een melding ontvangt: 

  • Als je contract bijna afloopt: Je geeft de einddatum van je contract in. Je duidt ook aan dat je een melding wil als je contract bijna afloopt. Je ontvangt dan automatisch een herinnering per mail. 
  • Maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks een melding ontvangen? Dat kan. Je hoeft het alleen maar aan te duiden in je profiel.

Overtuigd? Ga dan aan de slag in de V-test®. Deze blog zet je op weg om een persoonlijk profiel aan te maken. 

Delen via