Digitale meter met Prepaid functie

Prepaid is een bescherming voor de kwetsbare energieconsument tegen afsluiting. 

Als uw energieleverancier uw contract opzegt en u vindt geen nieuwe commerciële leverancier, dan zal de netbeheerder Fluvius uw sociale leverancier worden. Deze activeert onmiddellijk de Prepaid functie voor uw elektriciteit. Als u uw aardgasfacturen bij de netbeheerder niet betaalt, zal Fluvius de Prepaid functie voor aardgas activeren. Met de Prepaid functie kan u alleen de energie gebruiken die u op voorhand betaalt, en weet u dus exact hoeveel u verbruikt én betaalt.  

Hebt u nog een klassieke meter, dan zal Fluvius bij u langskomen om een digitale meter te installeren. Vervolgens wordt de Prepaid functie geactiveerd op de meter.  

Een digitale meter met Prepaid functie is dezelfde meter als de gewone digitale meter. Enkele dagen na de plaatsing, activeert Fluvius de Prepaid functie. Vanaf dan kan u enkel elektriciteit en/of aardgas gebruiken als u vooraf betaald hebt. Bij de digitale meter met Prepaid functie kan dit online, maar ook nog altijd via de oplaadpunten.

Meer informatie over de Prepaid vindt u op de website van Fluvius

De digitale meter met Prepaid functie is de verantwoordelijkheid van uw distributienetbeheerder

Voor dit onderwerp kan u terecht bij uw distributienetbeheerder.
Geef uw postcode op om te weten te komen wie uw distributienetbeheerder is.

Veelgestelde vragen over de digitale meter met Prepaid functie

Hoe kan ik mijn Prepaid-saldo aanvullen?

Uw Prepaid-saldo aanvullen kan op drie manieren: 

  • Online via het Prepaid portaal 
  • Met uw bankkaart bij een oplaadpunt 
  • Cash in een Bpost-kantoor of postpunt 

Meer informatie over deze mogelijkheden vindt u terug op de website van Fluvius : https://prepaid.fluvius.be/prepaid-portaal/betalen 

Welke beschermingsmaatregelen zijn er als ik mijn factuur niet kan betalen?

Wat is een digitale meter met Prepaid functie?

Heeft uw commerciële energieleverancier uw contract voor elektriciteit en/of aardgas opgezegd? Dan wordt Fluvius automatisch jouw ‘sociale leverancier’. Zo kunt u toch nog energie gebruiken. Voor elektriciteit wordt Prepaid onmiddellijk geactiveerd wanneer u klant wordt bij de sociale leverancier. Voor aardgas wordt Prepaid geactiveerd wanneer u ook bij Fluvius een betalingsachterstand hebt opgebouwd of wanneer u daar zelf voor kiest. U betaalt dan de energie die u gaat gebruiken op voorhand. 

Meer info op prepaid.fluvius.be

https://www.vreg.be/nl/mogelijkheden-digitale-meter 

  • Eenvoudiger opvolgen en herladen van het krediet voor klanten met een Prepaid functie
  • De inschakeling van de Prepaid functie in de digitale meter kan op afstand gebeuren
  • Met een Prepaid functie hebt u ook meer mogelijkheden om uw krediet op te volgen en te herladen dan met een klassieke budgetmeter. Zo kan u het Prepaid budget online opladen, maar het kan ook nog altijd met een oplaadkaart via de oplaadpunten.   

Hoe werkt een digitale meter met Prepaid functie precies?

Een digitale meter met Prepaid functie werkt enkel als u vooraf de meter oplaadt. U kan dan elektriciteit of gas verbruiken tot het opgeladen bedrag opgebruikt is.

 

Moet ik betalen voor een digitale meter met Prepaid functie?

Nee, de activering van de Prepaid functie is gratis. U hebt echter wel een digitale meter nodig om gebruik te maken van deze dienst. Fluvius plaatst de digitale meter gratis.  

Wanneer wordt mijn Prepaid functie geactiveerd op mijn digitale meter?

Als uw energieleverancier uw contract opzegt en u niet binnen de 45 kalenderdagen een nieuwe leverancier gezocht of gevonden hebt, dan neemt de netbeheerder uw energielevering over.  Fluvius activeert onmiddellijk de Prepaid functie voor uw elektriciteit. Als u uw aardgasfacturen bij de netbeheerder niet betaalt, zal Fluvius de Prepaid functie voor aardgas activeren.