Zonnepanelen

Het Grondwettelijk Hof heeft zijn arrest gepubliceerd over de terugdraaiende teller bij zonnepanelen.
Wij zijn het arrest volop aan het analyseren en brengen u in de komende dagen verder op de hoogte via onze website.

Persbericht Grondwettelijk Hof

De energietransitie kan niet enkel worden getrokken door de overheid en de energiesector. Ook het engagement van burgers en bedrijven is noodzakelijk om de transitie tot een goed einde te brengen.

Ondertussen zijn al honderdduizenden gezinnen en bedrijven in Vlaanderen op de trein van de hernieuwbare energie gesprongen door zelf zonnepanelen (photovoltaïsche- of PV-installaties) te installeren. Die trend zal zich ook de komende jaren verder doorzetten. Die evolutie zorgt voor een grondige verandering van het energielandschap. Zo gaan consumenten ook zelf energie produceren – ze worden prosumenten – en op het elektriciteitsnet zetten. Niet alleen de energieconsumptie gebeurt decentraal, ook de energieproductie gebeurt steeds meer lokaal. 

De komst van de digitale meter maakt  zelfverbruik  nog belangrijker. Hoe meer elektriciteit u onmiddellijk zelf verbruikt op het moment dat uw zonnepanelen energie opwekken, hoe minder stroom u van het net afneemt en hoe minder distributiekosten u betaalt.

U kan onder bepaalde voorwaarden een premie voor een thuisbatterij aanvragen bij het departement Omgeving.

Zonnepanelen gekeurd voor eind 2020

Zonnepanelen gekeurd vanaf 2021

Vragen over uw dossier zonnepanelen, over hoe u de meterstand van uw zonnepanelen kan doorgeven of over uw groenestroomcertificaat? Wijzigde uw rekeningnummer voor de betaling van de certificaten?  

Fluvius , het vroegere Eandis en Infrax, is het unieke aanspreekpunt voor alle vragen, klachten,… over uw zonnepanelen. Ook voor alle wijzigingen in uw dossier (wijziging rekeningnummer, wijziging eigenaar, verhuis, ...) kan u bij Fluvius terecht.

Fluvius