Wie krijgt er toegang tot mijn gegevens?

Enkel de personeelsleden van Eandis en Infrax die betrokken zijn bij het proefproject hebben toegang tot uw gegevens. Voor de testen zijn deze gegevens ook ontdaan van uw naam en adres en mogelijk zelfs samen geteld of gecombineerd met testgegevens van andere meters.

Als u deelneemt aan energiebesparingstesten en u geeft toestemming voor het gebruik van uw gegevens dan zal de onderzoekspartner van Eandis of Infrax ook uw verbruiksgegevens krijgen. Hij heeft deze nodig om u in bepaalde gevallen terugkoppeling te geven over uw verbruik en/of tips te geven om uw verbruik te verminderen. De verbruiksgegevens mogen dan enkel gebruikt worden voor het proefproject (door de netbeheerder) en voor de energiebesparingstesten (door de energiebesparingspartner die samen werkt met de netbeheerder)? Zie ook “Wat zijn energiebesparingstesten?”

De gegevens in het kader van de jaarlijkse meteropname, de gegevens bij een verhuis (indien van toepassing) en deze bij een verandering van leverancier  (indien van toepassing) worden – net zoals voor alle afnemers, ongeacht of ze een klassieke of een slimme meter hebben – overgemaakt aan uw energieleverancier.

Vreg is de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt
Heeft u een vraag? Mail of bel 1700