Adviseur markttoezicht

De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt zorgt voor de goede werking van de Vlaamse energiemarkt. Word jij onze nieuwe collega?

De energiemarkt van morgen ziet er helemaal anders uit dan die van vandaag. Met “slimme” digitale meters, verschillende stuurbare toepassingen (denk maar aan elektrische voertuigen) en nóg meer decentrale productie.

Hou je graag mee de touwtjes in handen? En geven nieuwe ontwikkelingen je energie? Als Adviseur markttoezicht bij VREG kom je terecht in een boeiende, uitdagende en gevarieerde functie.

Jouw functie?

Als Adviseur markttoezicht hou je toezicht op de energieleveranciers. Je voert onderzoeken uit, je maakt analyses en rapporten. Je behandelt aanvragen van leveringsvergunningen en volgt de financiële situatie van de leveranciers op. Je kijkt toe of de energieleveranciers zich aan de regelgeving houden. Je volgt ook de marktprocessen op de energiemarkt op.

De energiemarkt is voortdurend in beweging door nieuwe concepten, zoals energiedelen en energiegemeenschappen. Die evoluties volg je nauwgezet mee op. Administratief talent en nauwkeurigheid komen dus goed van pas. Je houdt de vinger aan de pols, merkt nieuwe ontwikkelingen op en bouwt je expertise verder uit.

Je hebt eigen verantwoordelijkheden, maar werkt vooral in team. In je functie communiceer en werk je vlot samen met je enthousiaste collega’s. Je overlegt, adviseert en zoekt verbeterpunten. Met je kritische en open geest blijf je groeien in je functie.

Jouw profiel?

Je hebt een masterdiploma als handelsingenieur, in economische wetenschappen of een andere opleiding in de economie. Een doctoraat of masterproef over een relevant onderwerp is een plus.

Je hebt kennis over de Vlaamse energiemarkt en bedrijfseconomische concepten. Je hebt ervaring in financiële analyse en financiële en operationele audits en processen. Ervaring in een gelijkaardige functie of met reguleringsmethodieken of de werking van de energiemarkt? Dan kan je die zeker inzetten.

Ons aanbod?

  • Contract van onbepaalde duur.
  • Marktconforme verloning.
  • Een afwisselende functie met verantwoordelijkheid in een klein, gemotiveerd team.
  • Werkplek op wandelafstand van het station Brussel-Noord.
  • Opleidingen om verder te bouwen aan je skills.
  •  Je kan je werk flexibel plannen.

Selectiereglement

Wil je jouw energie stoppen in energie? En wil je werken in een sector die nooit stilstaat? Stuur dan voor 31/10/2021 je cv én motivatiebrief naar public@ascento.be.

Bekijk ons filmpje en ontdek zelf wat werken bij de VREG zo interessant en uitdagend maakt.