Wat zijn mijn voordelen als afnemer?

  • Overschakelen van tweevoudig (dag/nacht) naar enkelvoudig (en omgekeerd) wordt eenvoudiger
    • Bij de installatie van de slimme meter wordt (gratis) de mogelijkheid geboden om te veranderen van tariefperiode
    • Na de installatie van de slimme meter kan de netbeheerder van op afstand de tariefperiode veranderen. Er moet dan geen technieker meer langs komen of iemand aanwezig zijn in de woning om de technieker toegang te geven tot de woning. Na de installatie van de slimme meter is het veranderen van tariefperiode niet meer gratis. De netgebruiker met een slimme meter betaalt dan dezelfde kosten als andere netgebruikers  zonder slimme meter (conform de officieel goedgekeurde tarieven)
  • U krijgt meer zicht op de energie die u verbruikt en (in het geval u zonnepanelen heeft op de energie die u terug op het net steekt). De meter meet immers niet alleen de afname maar ook de injectie. Meer informatie over uw verbruik en wanneer u verbruikt, al dan niet in combinatie met energiebesparingstips, maakt het mogelijk om uw energieverbruik beter op te volgen en eventueel te verlagen.
  • Het opnemen van de (jaarlijkse) meterstanden wordt eenvoudiger. Er moet geen meteropnemer meer langs komen, er moet geen meterkaartje meer ingevuld worden, het risico op het doorgeven van een foutieve meterstand daalt en u moet niet meer aanwezig zijn in de woning om de meteropnemer toegang te verschaffen tot de meter.
Vreg is de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt
Heeft u een vraag? Mail of bel 1700