Vergelijk uw maandpiek met andere Vlamingen

Hebt u een digitale meter ? Dan kan u uw eigen piekvermogens (maandpieken) terugvinden in Mijn Fluvius. Bereken het gemiddelde en maak de vergelijking met andere Vlaamse gezinnen en kmo’s aan de hand van onderstaande grafiek!

Bron: Fluvius
 

De grafiek toont een verdeling van de huidig gekende gemiddelde maandpieken (kW) van elektriciteitsafnemers op het laagspanningsnet in Vlaanderen. Dat overzicht baseert zich op de beschikbare piekvermogens van ongeveer 400.000 gezinnen en kleine bedrijven met een digitale meter .

Voor elk van die afnemers berekenen we het gemiddelde van hun momenteel beschikbare maandpieken. Daarbij passen we geen herschaling toe naar een volledig jaar. In onze simulator gebeurt die herschaling wel wanneer u zelf uw maandpieken ingeeft en dat er minder dan 12 zijn. Is een maandpiek kleiner dan 2,5 kW? Dan vervangen we die hier niet door de minimumwaarde van 2,5 kW. Dat gebeurt wél bij de aanrekening van het capaciteitstarief op basis van de gemiddelde maandpiek én in de simulator.

Op dit moment stellen we vast dat ongeveer 77% van alle afnemers met een digitale meter een gemiddelde maandpiek lager dan 5 kW heeft. Voor gezinnen leiden we op basis van de beschikbare gegevens af dat de gemiddelde maandpiek in Vlaanderen gemiddeld 3,99 kW bedraagt. Dat is zonder herschaling en zonder toepassing van het minimum.

We vullen dit overzicht regelmatig aan op basis van de extra beschikbare data uit de digitale meters.