Transactieprijs steuncertificaten en garanties van oorsprong

Welke prijs komt tot stand bij de aankoop en verkoop van steuncertificaten?

Wanneer twee partijen een akkoord sluiten voor de verkoop/aankoop van steuncertificaten wordt de transactieprijs bilateraal vastgelegd door beide partijen.

In de statistieken hieronder wordt de gemiddelde prijs weergegeven van alle verkopen/aankopen van steuncertificaten die werden geregistreerd in de handelsdatabank, en dit per maand. De opgenomen transacties kunnen zowel deel uitmaken van een lange termijn contract tussen twee partijen als het voorwerp zijn van een eenmalige 'spot' transactie.

Verkopen van steuncertificaten aan netbeheerders aan de gegarandeerde minimumprijs zijn niet opgenomen in deze cijfers, verkopen van deze steuncertificaten door de netbeheerders aan andere marktpartijen wel.

Welke prijs komt tot stand bij de aankoop en verkoop van garanties van oorsprong?

Wanneer twee partijen een akkoord sluiten voor de verkoop/aankoop van garanties van oorsprong wordt de transactieprijs bilateraal vastgelegd door beide partijen.

In de statistieken hieronder wordt de gemiddelde prijs weergegeven van alle verkopen/aankopen van garanties van oorsprong binnen Vlaanderen die werden geregistreerd in de handelsdatabank, en dit per maand. De opgenomen transacties kunnen zowel deel uitmaken van een lange termijn contract tussen twee partijen als het voorwerp zijn van een eenmalige 'spot' transactie.

Vreg is de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt
Heeft u een vraag? Mail of bel 1700