Toelichting resultaten V-test

De V-test® vergelijkt en toont u het voordeligste elektriciteits- en/of aardgasproduct, maar de keuze is aan u. De V-test® toont u hoeveel uw jaarlijkse energiefactuur zou bedragen als u vandaag een contract zou afsluiten met een leverancier. De resultaten zijn een schatting en geen exacte prijsvoorspelling.

Als u de V-test® voor elektriciteit en aardgas uitvoert, krijgt u 2 aparte resultatentabellen die automatisch gesorteerd zijn van goedkoop naar duur. U krijgt één tabel voor elektriciteit en één voor aardgas. U kan voor elektriciteit en aardgas twee aparte contracten bij aparte leveranciers kiezen. Dat is meestal zelfs voordeliger.

Door hierop te klikken, kan u verschillende contracten vergelijken.
In deze kolom krijgt u een overzicht van de contracten die de leveranciers aanbieden. Sommige leveranciers bieden verschillende contracten aan.
Naast de contractnaam vindt u het logo van de leverancier die dit contract aanbiedt. Als u op het logo klikt, krijgt u de contactgegevens van de betreffende leverancier.
Bij sommige contracten moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen om in te tekenen.
U tekent in voor een contract of product met een variabele of met een vaste energiecomponent. De energiekost, waarvan de energiecomponent een onderdeel is, is de inkomst voor de leverancier.
U kunt kiezen tussen contracten van bepaalde en onbepaalde duur. Gezinnen en KMO’s moeten sinds 13 september 2012 geen verbrekingsvergoeding meer betalen als ze van leverancier willen veranderen.
In deze kolom vindt u per contract het percentage aan elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen (wind, zon, waterkracht, biomassa of biogas) dat uw leverancier u belooft.
U krijgt als resultaat een all-in prijs (inclusief btw voor gezinnen en exclusief btw voor bedrijven) . De totale kostprijs bestaat uit: energieprijs, nettarieven, heffingen.
Als u enige tijd geleden koos voor een bepaald product bij een bepaalde leverancier, wees dan waakzaam voor verlengingstarieven. Zonder het te beseffen, betaalt u ondertussen misschien meer dan de prijs waarop u oorspronkelijk intekende.
Vreg is de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt
Heeft u een vraag? Mail of bel 1700