No mailchimp list found with specified name in settings.php

Vacatures Adviseur tarieven en Adviseur marktwerking

vrijdag, 21 februari, 2020

Werk mee aan een betere energiemarkt in Vlaanderen! We zoeken 2 enthousiaste talenten.

Adviseur tarieven: we zoeken een collega om de Vlaamse distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas mee vorm te geven. De nettarieven zijn de tarieven die we betalen voor het vervoer van energie en voor de geleverde diensten. De prijs varieert van netbeheerder tot netbeheerder en wordt door de energieleverancier aan de eindklant gefactureerd. Je controleert de tarieven die de netbeheerders willen aanrekenen en de naleving van onze tariefbeslissingen. Je geeft advies aan de directie en de raad van bestuur over de tariefregulering.

Je hebt eigen verantwoordelijkheden en werkt in teamverband met deskundige en enthousiaste collega’s. Je hebt contacten met distributienetbeheerders, je neemt deel aan overlegvergaderingen en wisselt kennis uit. Je hebt een open, maar kritische geest en zoekt voortdurend naar verbeterpunten.

Adviseur marktwerking: we zoeken een collega die toezicht houdt op de energieleveranciers en hun relatie met de consument. Je controleert de correcte naleving van de Vlaamse energieregelgeving en meer specifiek de openbaredienst- en rapporteringsverplichtingen opgelegd aan de energieleveranciers en distributienetbeheerders. Het doel: analyseren en rapporteren zodat we gepaste acties kunnen ondernemen.

Je hebt eigen verantwoordelijkheden en werkt in teamverband met deskundige en enthousiaste collega’s. Je hebt contacten met energieleveranciers, distributienetbeheerders en producenten van elektriciteit. Je neemt deel aan overlegvergaderingen met de andere Belgische energieregulatoren en wisselt kennis met hen uit. Je draagt bij aan rapporteringen aan de Europese instanties. Je hebt een open, maar kritische geest en zoekt voortdurend naar verbeterpunten in de markten voor elektriciteit, aardgas, warmte, groenestroomcertificaten en garanties van oorsprong.

Vacatures