Studie online prijsvergelijkers, groepsaankopen en andere diensten

donderdag, 19 december, 2019

In 2019 stapten al 825.509 elektriciteits- en 586.911 aardgasklanten over naar een andere energieleverancier. Dat zijn recordaantallen.
Steeds meer afnemers willen in zekere mate ontzorgd worden bij deze overstap.

Online prijsvergelijkers, groepsaankopen en andere prijsvergelijkende diensten dragen bij tot de goede werking van de energiemarkt. Ze brengen het aanbod aan elektriciteits- en aardgasprijzen in kaart en ontzorgen de afnemer in verschillende mate bij het kiezen van een contract en bij de overstap naar een nieuw contract.
Welke dienst u best kiest, hangt af van uw voorkeur en wens voor ontzorging.

We analyseerden opnieuw de groepsaankopen en lichtten voor het eerst ook de commerciële prijsvergelijkers door, met onze V-test® als referentie.
Tips als u een overstap overweegt:

  • Als u nog nooit van energieleverancier veranderde of bij afloop van uw contract niets deed en zo op een vaak duurder verlengingstarief zit, is de boodschap duidelijk: als u overstapt, kan u voordeel doen, ongeacht of dat via een online prijsvergelijker is, door deelname aan een groepsaankoop of door beroep te doen op June of Gaele.
  • Als u graag controle houdt over de keuze van contract en contractvoorwaarden kan u een online prijsvergelijker gebruiken. Als u de keuze liever overlaat aan een dienstverlener zonder u te binden kan u terecht bij een groepsaankoop. Als u geen inspanning wil doen en u geen zorgen wil maken over een verlengingstarief, kan u kiezen voor Gaele of June, die elk een eigen ontzorgingsmodel toepassen.

Persbericht