Wat ga jij dan precies doen?
- Je bent het aanspreekpunt voor leveranciers: zowel voor mogelijke nieuwe leveranciers, als voor energieleveranciers die al een vergunning hebben.
- Wil een mogelijke nieuwe leverancier een vergunning? Dan heb je een verkennend gesprek met die leverancier. Je beantwoordt vragen en je behandelt de aanvraag van leveringsvergunningen.
- Je volgt de financiële situatie van de energieleveranciers op. Je controleert of ze zich houden aan voorwaarden van de
leveringsvergunning
om ze te behouden. Je bevraagt de leveranciers en gaat met hen in gesprek. Je gaat zelf op zoek naar de nodige informatie en bent vastberaden om duidelijke antwoorden te krijgen.
- Je monitort heel wat data over de energieleveranciers. Je volgt de evoluties op in de jaarrekening, je berekent ratio’s en je brengt in kaart wie de partners van de leveranciers zijn, o.a. bij wie ze energie aankopen. Je brengt belangrijke tendensen in kaart. Op basis van je analyses doe je voorstellen om de marktwerking te verbeteren en adviseer je het beleid.
- Je maakt het jaarlijkse rapport over de financiële situatie van de energieleveranciers op. Je geeft de resultaten bevattelijk weer en trekt conclusies. Op basis van je analyses doe je voorstellen om de marktwerking te verbeteren en adviseer je het beleid.
- Je kijkt toe of de energieleveranciers zich aan de regelgeving houden. Je volgt ook de marktprocessen op de energiemarkt op.
Je hebt eigen verantwoordelijkheden maar werkt vooral in team. Vlot samenwerken en communiceren met deskundige, enthousiaste collega’s, met energieleveranciers en met andere stakeholders is je ding. Overleggen, kennis uitwisselen, analyseren, verbeterpunten zoeken en met een kritische en open geest informatie verwerken zijn voor jou vanzelfsprekend.