Veelgestelde vragen over afbouw exclusief nachttarief - hoe?

Kan ik de korting voor de nettarieven van toepassing op mijn exclusief nachtverbruik terugvinden op mijn energiefactuur? Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik de juiste korting krijg?

Elk jaar moet Fluvius voor zijn netbeheerders de tariefvoorstellen voor het volgende jaar aan ons voorleggen. Wij controleren deze voorstellen en gaan voor de tarieven van toepassing op exclusief nachtverbruik dus ook na of elke netbeheerder de juiste korting toepast. Na onze goedkeuring publiceren wij de tarieven en worden ze door de leverancier aangerekend in de energiefacturen voor het volgende jaar. 


U kan het kWh-tarief van toepassing op uw exclusief nachtverbruik per periode terugvinden in de tarieftabellen voor elektriciteit op onze website. In de kolom ‘exclusief nacht teller’ staat het geldende tarief per netgebied.  


De nettarieven aangerekend voor uw exclusief nachtverbruik op uw energiefactuur moeten hiermee overeenkomen. U kan deze kWh-tarieven in detail aflezen op uw energiefactuur en/of hierover meer informatie opvragen bij uw leverancier. 


Let op: de korting op het exclusief nachtverbruik waarover we hier spreken gaat over het deel nettarieven van uw factuur. Mogelijk rekent ook uw leverancier voor het deel energiekost van uw factuur een andere prijs aan voor uw exclusief nachtverbruik. Dat hangt af van uw gekozen energiecontract.