Is een energiecontract verplicht?

Of u een alleenstaande, een gezin met kinderen, een zelfstandige, een bedrijf of overheidsinstelling bent, u moet een contract voor energie afsluiten met een energieleverancier. Energie verbruiken zonder contract is verboden.

U kan de contracten van alle energieleveranciers in Vlaanderen vergelijken met de V-TEST. Zo vindt u de leverancier die en het contract dat voor u het meest interessant is.

Zonder energiecontract krijgt u geen aansluiting van uw netbeheerder. Dat is het geval als u bouwt en elektriciteit en/of aardgas nodig hebt. U moet voor uw nieuwe aansluiting een energieleverancier kiezen en die moet zich vooraf bij de netbeheerder aanmelden (aan de hand van uw EAN-code). Daarna kan uw netbeheerder de indienstname van uw aansluiting uitvoeren. Ga dus tijdig op zoek naar een energieleverancier.

Als u als kotstudent zelf uw elektriciteit en/of aardgas moet regelen omdat de eigenaar geen energiecontract heeft met een leverancier of als u gaat samenwonen en nog geen contract hebt, moet u een energiecontract afsluiten met een energieleverancier.

Nog een vraag over dit onderwerp?

Mail naar info@vreg.be of bel naar het gratis telefoonnummer 1700.

Vreg is de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt
Heeft u een vraag? Mail of bel 1700