Distributienettarieven elektriciteit en aardgas 2016

De VREG heeft distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas voor Vlaanderen goedgekeurd voor de periode vanaf 1 januari 2016 t.e.m. 31 december 2016.

ELEKTRICITEIT:
Hieronder vindt u een overzicht van zowel de periodieke als niet-periodieke distributienettarieven voor de gereguleerde activiteit elektriciteit. Hierbij vindt u in het Excel bestand de tarieflijsten met betrekking tot de periodieke distributienettarieven voor respectievelijk afname en injectie . Het pdf bestand bevat zowel de tarieflijsten m.b.t. de periodieke distributienettarieven voor respectievelijk afname en injectie, de periodieke transmissienettarieven, als de niet-periodieke distributienettarieven voor de gereguleerde activiteit elektriciteit. (Update op 17/12/2015: in de pdf-bestanden voor de gereguleerde activiteit elektriciteit werd de tarieflijst periodieke transmissienettarieven geactualiseerd met de federale bijdrage elektriciteit voor 2016). (Updates op 22/12/2015: 1) Nadat de buitengewone vergaderingen van de betrokken distributienetbeheerders de toetreding van Voeren tot het elektriciteitsnetgebied van InterEnerga definitief hebben goedgekeurd, werd de tarieflijst inzake elektriciteitsdistributienettarieven 2016 voor InterEnerga geactualiseerd, rekening houdende met de toetreding van Voeren tot het elektriciteitsdistributienetgebied. Verder wordt Ores Voeren niet langer in onderstaande overzichtstabel opgenomen 2) correctie van de waarde X/12 voor klantengroep LS met piekmeting op tariefblad Iverlek elektriciteit afname). (Laatste update op 02/02/2016: In de pdf-bestanden voor de gereguleerde activiteit elektriciteit werd de tarieflijst periodieke transmissienettarieven geldig vanaf 01/03/2016 t.e.m 31/12/2016 toegevoegd).

GAS:
Hieronder vindt u een overzicht van zowel de periodieke als niet-periodieke distributienettarieven voor de gereguleerde activiteit aardgas. Hierbij vindt u in het Excel bestand de tarieflijst met betrekking tot de periodieke distributienettarieven voor afname. Het pdf bestand bevat zowel de tarieflijst m.b.t. de periodieke distributienettarieven voor afname als de niet-periodieke distributienettarieven voor de gereguleerde activiteit aardgas.

Distributienettarieven van 01.01.2016 t.e.m. 31.12.2016

Netbeheerder

Elektriciteit

Aardgas

GASELWEST

Excel      PDF

Excel     PDF

IMEA

Excel      PDF

Excel     PDF

IMEWO

Excel      PDF

Excel     PDF

INFRAX WEST 

Excel      PDF

Excel     PDF

INTER-ENERGA

Excel      PDF

Excel     PDF

INTERGEM

Excel      PDF

Excel     PDF

IVEG

Excel      PDF

Excel     PDF

IVEKA

Excel      PDF

Excel     PDF

IVERLEK

Excel      PDF

Excel     PDF

SIBELGAS

Excel      PDF

Excel     PDF

PBE

Excel      PDF

NVT
ENEXIS (INTERGAS ENERGIE BV) NVT Goedgekeurd door de Nederlandse regulator ACM