Wees consequent!

De groenste én de goedkoopste stroom is de stroom die u niet verbruikt. Probeer daarom eerst overbodig elektriciteitsverbruik te vermijden.

Vraag u vervolgens af of het mogelijk is uw verbruik met minder energie te realiseren. Vaak betekent een kleinere investering zoals isoleren meer winst voor het milieu én voor uw portefeuille. Driekwart van uw energieverbruik gaat immers naar verwarming. Daken, muren en ramen zijn de zwakste plekken. Eigenaars van zonnepanelen kleiner dan 10 kW hadden tot 14 juni 2015 enkel recht op de gegarandeerde minimumprijs als het dak of de zoldervloer van hun woning voldoende geïsoleerd was.

U kiest voor zonnepanelen? Hoe groter uw installatie, hoe meer elektriciteit er opgewekt wordt. Voor gezinnen heeft het geen zin een overschot aan elektriciteit te produceren. Zolang het maximaal AC-vermogen van de omvormer(s) kleiner blijft dan 10 kW hebt u recht op een terugdraaiende teller. U ontvangt geen vergoeding voor een eventueel overschot. Stem de grootte van uw installatie (het vermogen) daarom af op uw verbruik.

Een vraag over dit onderwerp?

Meer info op www.energiesparen.be
Neem contact op via info@vea.be of bel gratis naar 1700.

Vreg is de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt
Heeft u een vraag? Mail of bel 1700