Inloggen in de certificatendatabank

Vanaf 10 oktober 2016 kan u geen meterstanden meer ingeven in de certificatendatabank en geen dossierwijzigingen meer doorgeven aan ons. Alle gegevens worden vanaf dan overgezet naar de nieuwe webtoepassing van Eandis/Infrax.  Vanaf 14 november 2016 kan dit opnieuw via de nieuwe webtoepassing van Eandis/Infrax.

Reden: vanaf  14 november 2016 wordt uw netbeheerder Eandis of Infrax het unieke aanspreekpunt voor alles wat met uw zonnepanelen te maken heeft.  Zij staan vandaag al in voor de opname van de meterstanden van uw elektriciteitsverbruik en voor de uitbetaling van uw groenestroomcertificaten. Door hen ook verantwoordelijk te maken voor de meterstanden van uw zonnepanelen, kunnen ze het volledige traject opvolgen en kan u op één plaats terecht met al uw vragen. De volledige administratie wordt zo eenvoudiger, efficiënter en fraudebestendiger.

Eandis/Infrax contacteert u vanaf november 2016 met alle informatie over de nieuwe webtoepassing en hoe u in de toekomst uw meterstanden kan doorgeven en uw dossier opvolgen. U kan vanaf dan met al uw vragen bij Eandis/Infrax terecht.

Meer informatie

Wat u wel nog kan in de huidige certificatendatabank vanaf 10 oktober tot 30 oktober 2016:

  • De aan u uitgereikte certificaten raadplegen
  • De uitgevoerde verkopen aan minimumprijs aan de netbeheerder raadplegen
  • De eigenaars van installaties > 10 kW kunnen  in de certificatendatabank ook nog hun groenestroomcertificaten en garanties van oorsprong inleveren of verkopen.

Op 31 oktober 2016 wordt de huidige certificatendatabank volledig offline gehaald. Vanaf 14 november 2016 kan u dan terecht in de nieuwe webtoepassing van Eandis/Infrax.

Vreg is de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt
Heeft u een vraag? Mail of bel 1700